BAYANLARDA HACAMAT

BAYANLARDA HACAMAT

 

Hacamatla vücutta fazla kan kalp ve beyin sektelerine,sinirsel rahatsızlıklara alerji gibibir çok hastalığa sebep olmaktadır. Peygamber Efendimiz [s.a.v] i hayberde yahudi bir kadın, koyun buduyla zehirlediği zaman,Cebrail Aleyhisselam kendisine gelerek hemen başının arkasından ve iki omuzundan hacamat yaptırmasını buyurmuştur.

Efendimiz [s.a.v]başından ve iki omuz arasından hacamat yaptırıp zehiri vücudundan kirli kanlarla beraber atmıştır ve ondan sonra ümmetine hacamat olmayı tavsiye etmiştir."Her kim vücuduna bir hastalık veya bir rahatsızlık gelirse hemen hacamat olsun buyurmuştur."

Bayanlarda hacamat

Hacamat iki omuz arasından,belden,kalp karşısından,bacaklardan,sırttan,başın arka tarafından veya vücudun herhangi bir yerinden tedavi maksadıyla şişe, bardak veya boynuzla etle deri arasındaki kirli kanları,iltihapları,sarı suları vb. aldırmaktır.

Peygamberimiz [s.a.v] in tavsiyelerinden ve bizzat tatbik ettiği sünnetlerindendir.Hacamatta maksad derinin altındaki akıcılığı olmayan, pıhtılaşmış, kirli kanı ve dokular arasındaki sıvıda biriken atıkları dışarı atmak ve kanın rahatça dolaşmasını sağlamaktır.

Bulunduğumuz çağda insanlar henüz hacamattan habersiz olsalarda son yıllarda hacamata olan ilgi bir hayli fazlalaşmıştır,peki neden.Modern tıp günümüzde birçok hastalıkta çaresiz kalmıştır.İnsanlarda bu sebeble bir arayış içerisine girerek hacamat,sülük vs gibi alternatif tıbba yönelmişlerdir.Bizim önerimizde şudur hastalık halinde hacamat yaptırıldığı gibi hastalığa yakalanmadan öncede korunma amaçlı hacamat yaptırılması bir elzemdir.

Hacamat işini yapan erkeğe HACCAM Bayana HACCAME denir.

Hz. Muhammed [s.a.v] Efendimiz bizzat kendisi Ebu Taybe adında bir haccama başından kan aldırmak suretiyle hacamat yaptırmış ve şöyle buyurmuştur." Hacamat [kan aldırma] sizin için en iyi tedavi yollarından biridir." [ Buhari,Müslim ]

İbn Abbas, Rasulullah [s.a.v] in Miraç gecesinde , meleklerden oluşan bir cemaate her uğrayışında kendisine meleklerin "Ya Muhammed Ümetine hacamatı emret" dediklerini nakleder.[Tirmizi,İbni mace Ahmed b. hanbel]